RAVINTOSUUNTA

-Sinulle uusi ravintosuunta-


ylakuva

ETUSIVU    ESITTELY
    RAVINTOTERAPIA    HINNASTO    YHTEYSTIEDOT    AJANKOHTAISTA

Miksi ravintoterapeutille?

Ravintoterapia kattaa yleisen hyvinvoinnin edistämisen, jossa tarvitaan ravitsemuksellista tukihoitoa. Ravintoterapia voi keskittyä myös ennaltaehkäisyyn. Lisäksi terapeutilta voi saada ohjeita ja ruokavalion tukemaan jaksamista erilaisissa stressitilanteissa, kun voimat eivät tahdo riittää. Terapeuttina hoidan myös erilaisia maha- ja suolikanavan ongelmia. Ravintoterapeuttina voin auttaa löytämään juuri sinulle räätälöidyn ruokavalion. Ravinnolla voimme ennaltaehkäistä, hoitaa ja helpottaa monia sairauksia, esimerkiksi

•Erilaiset ruuansulatusvaivat: närästys, turvotus, ummetus, ripuli, imeytymishäiriöt
•Nivelvaivat
•Yli-ja alipaino
•Väsymys, heikko vastustuskyky, voimattomuus
•Kohonneet veren rasva-/sokeriarvot
•Aikuistyypin diabetes
•Hormoonitasapainon häiriöt esim. kilpirauhassairaudet, PMS-vaivat,
vaihdevuosiin liittyvät oireet
•Tulehdussairaudet esim. reuma, sydän- ja verisuonisairaudet, fibromyalgia
•Ruoka-aineyliherkkyydet
ja tärkeimpänä:
•Kyse ei ole välttämättä mistään diagnosoitavasta sairaudesta tai vaivasta. Elimistösi on vain väsynyt ja kuormittunut virheellisten elintapojen seurauksena.

Ruokavaliomuutoksella päästään tilaan, jossa keho alkaa toimia, niin kuin on tarkoitettu. Meillä on enemmän energiaa, emme sairastu helposti, eivätkä ylimääräiset kilot paina askelta. Tämä vaatii halun muuttaa elämäntapoja ja ruokavaliota, mutta kun onnistut ja huomaat muutoksen, haluat jatkaa.

VASTAANOTTOLLA

Mitä ravintoterapeutin vastaanotolla tapahtuu?

Jo ennen vastaanottoa olisi hyvä täyttää ravintoneuvojalta saatu kyselylomake, jonka avulla selvitetään asiakkaan syy hakeutua vastaanotolle, sekä kartoitetaan sen hetkinen tilanne: muun muassa elämäntavat, mahdolliset sairaudet ja lääkitys, mahdolliset stressitekijät ym. Ruokavaliota ja ruokailutapoja selvitetään usein ohjeiden mukaan pidettävän ruokapäiväkirjan avulla. Tämän jälkeen ravintoneuvoja analysoi asiakkaan ruokavalion energiaravintoaineet (hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat) ja suojaravintoaineet. Vastaanotolle kannattaa ottaa mukaan myös mahdolliset laboratoriotestit tai sairaskertomukset.
Vastaanotolla keskustellaan ruokavaliosta ja siitä, olisiko tarpeen tehdä muutoksia ja mitä ne voisivat olla. Lisäksi käydään läpi kyselylomakkeen asiat, mitataan verenpaine, kartoitetaan kehon koostumusta ja mahdollisesti allergia/piiloyliherkkyyksiä (Food detective-testi). Esimerkiksi vitamiinien ja hivenaineiden puutostilat saattavat aiheuttaa erilaisia oireita, jotka voidaan korjata asianmukaisella ruokavaliolla ja lisäravinneohjelmalla. Lisäravinteet voivat olla vitamiineja, hivenaineita, kuituja tai muita luontaisia aineita.

Ensimmäinen tapaaminen kestää noin 1,5 h. Seurantakäynti yleensä tunnin.


Ravinto-ohjelma lähetetään asiakkaalle vastaanottokäynnin jälkeen. Oikea ravinto on neuvontatyömme lähtökohta, mutta emme unohda myöskään liikunnan, levon ja psyykkisten tekijöiden merkitystä asiakasta neuvoessamme. Kun oireiden perimmäiset syyt selvitetään ja hoidetaan, on mahdollista saada apua terveysongelmiin.